FIT-MAN eats cake for breakfast

Mugcake

Hou je ook zo van cake? En dan het liefst als ontbijt? Dan heb ik een goed en snel recept voor je wat lekker is en nog gezond ook: mugcake. Oftewel cake uit een mok. Een perfecte manier wat mij betreft om de dag mee te starten. Weten hoe je deze cake in elkaar klust? Lees dan snel verder.

Dankzij de vrienden van Train4life kreeg ik het recept voor mugcake recent in mijn mailbox en ik heb hiermee een nieuwe favoriet te pakken in mijn ontbijt-assortiment. Het recept is snel te maken, erg voedzaam en bovendien lekker. Een winnaar dus. Ben je een grote ontbijter kun je wat meer maken, ik eet er vaak nog wat havermout pap bij.

Mugcake

Wat heb je nodig?

 • Een kom of mok die magnetron bestendig is.
 • Banaan
 • Biologisch ei
 • 3 eetlepels havermout
 • 3 theelepels cacao
 • 2 theelepels kaneel
 • 3 theelepels kokosrasp
 • Scheutje (rijst / kokos / amandel) melk
 • Eventueel wat honing
 • Handje rozijnen
 • Aantal walnoten (gebroken)
 • Ter garnering: rood fruit

DSC03574_Fotor

How it’s made
Wel de rozijnen in lauw water. Prak de banaan tot een smeuïge massa. Doe de geprakte banaan in de kom. Voeg hier de andere ingrediënten aan toe en klop alles goed door elkaar met een garde.
Doe de mok voor 3 minuten in magnetron op 1000 watt. Als je magnetron minder sterk is, zal je hem er iets langer in moeten doen. Plaats de mok ondersteboven op een bord en laat voorzichtig je ‘cake’ eruit komen. Leg er ter garnering bijvoorbeeld een aantal frambozen op. Je kan natuurlijk ook voor ander fruit kiezen.

Mugcake

DSC03583_Fotor

Eet smakelijk!