Oersterk worden door OERsterk te eten (win-actie)

Oersterk 14 (1)

Hoe fit voel jij je momenteel? Naast beweging en rust speelt je voeding daar een cruciale rol in. Natuurlijk zijn die worstenbroodjes met spek en halve liters cola vet rielekst, echter is het niet aan te raden om die net als Roy Donders elke ochtend als ontbijt naar binnen te schuiven. Wat dan wel denk je nu? Richard de Leth biedt hulp: zijn nieuwe boek OERsterk Eten is net uitgekomen en jij kunt ‘m winnen bij FIT-MAN. Lees hier hoe.

Fitheid is de nieuwe rijkdom

Richard de Leth a.k.a. Dr. Rich is inspirator voor een gezonde en gelukkige levensstijl, en is erg goed bezig om Nederland meer inzicht te geven hoe een fitter leven kan worden bereikt. Fitheid is de nieuwe rijkdom, blijkt ook uit zijn boeken. Eerder schreef hij OERsterk en OERsterk leven (ik mocht OERsterk leven ook weggeven, zie hier), twee boeken die ik zo ongeveer op mijn nachtkastje heb liggen wat betreft inspiratie en kennis, en die ik mee heb als ik wat random spieren aan het oppompen ben in de gym.
Waar de eerdere delen vooral gericht zijn op kennis en achtergrond, bestaat het nieuwe boek grotendeels uit recepten voor gezonde en lekkere gerechten. Elke dag lasagne met paardenvlees uit de magnetron is natuurlijk ook niet alles, dus deze zijn altijd welkom. Ik kreeg het boek deze week in mijn knuistjes en kreeg er gelijk drie opgestuurd die ik onder mijn lezers mag weggeven. Dr. Rich is naast een FIT-MAN een heel mooie vent, zo blijkt maar weer.

Oersterk 10 (1)
Oersterk 11 (1)
Oersterk 9 (1)
Oersterk 8 (1)
Oersterk 7 (1)
Oersterk 1 (1)
Oersterk 12 (1)
Poep met een lange oe

De cover van OERsterk Eten belooft recepten die troep-, e-nummer-, gluten-, lactose- en suikervrij zijn. Blijft er dan nog wat te eten over denk je nu? Als je alleen Snickers eet wellicht niet, maar dit boek staat geheel vol met eten zoals eten ooit bedoeld was: toen voedsel nog niet werd gemaakt door mannen in witte jassen en je poep nog met een lange oe schreef. Bladerend door het boek loopt me direct het water in de mond: wat een prachtige foto’s en heerlijke gerechten. Bij het zien van het recept voor geroosterde pompoen heb ik zelfs meteen zo’n oranje batser doormidden gekliefd en in de oven geschoven.
Richard heeft niet alles alleen hoeven verzinnen en is in dit boek de samenwerking aangegaan met Jolanda Dorenbos, die vanuit een orthomoleculaire visie in haar praktijk cliënten helpt een vitaler leven te leiden. Daarnaast zijn er recepten te vinden van een tiental bekende en minder bekende OERsterk friends zoals Ralph Hormoon-Moorman en Juglen Zwaan van Ahealthylife (aanrader om te volgen).
Wat kun je verder verwachten? Er zijn een aantal hoofdstukken: Basis, Zomer, Lente, Herst, Winter, Feest, Eetbare Planten, Smoothies en -heel verassend- Insecten. Achter in het boek staat achtergrond informatie en, heel handig, een seizoenskalender voor groente en fruit. Per hoofdstuk vind je gerechten van divers pluimage zoals lunch- en hoofdgerechten, salades, soepen en desserts maar ook informatie over vergeten groente en zelf eetbare planten plukken. Sinds ik de Beebox heb (lees mijn review hier) vergeet ik overigens helemaal niks a.k.a. hammaneggs meer.
Smoothie-inspiratie komt natuurlijk ook altijd van pas, maar meest verrast was ik over de recepten met insecten. Recent kauwde ik al op zo’n rakker bij een hipster-gathering in de stad en nu kan ik met het boek in de hand ook zelf krokante sprinkhanen boven een Neanderthaler vuurtje roosteren. Epic!

Oersterk 6 (1)
Oersterk 5 (1)
Oersterk 4 (1)
Oersterk 3 (1)
Oersterk 2 (1)
You win

Kortom, een heel compleet en mooi boek vol inspiratie. Jij wilt OERsterk Eten natuurlijk nu hebben om al die gerechten zelf te bereiden en zoals gezegd kan je ‘m winnen bij FIT-MAN. De aanheid is daar al zeg ik het zelf. De opdracht is simpel: schrijf hieronder bij de comments op waarom jij oersterk wil worden. Wellicht wil je beter worden in random dingen optillen, afslanken, van je suiker-verslaving afkomen of proberen 120 jaar oud te worden. Het kan en mag allemaal. De drie leukste reaguurders reageerders krijgen het boek van mij thuis gestuurd. Op maandag 18 mei maak ik op Gezichtboek de winnaars bekend.

> Niet gewonnen of nu al het boek in huis hebben? Je bestelt ‘m onder andere bij Bol.com.
> Meer weten over de boeken, lezingen en auteur van OERsterk? Zie de site.