Een fit leven is een goed leven (video)

Renault life

Of ik geïnterviewd wilde worden voor een YouTube serie van Renault, werd me in december gevraagd. Ze wilden wel eens weten hoe ik mijn zoektocht naar fitheid aanpakte en wat het verhaal achter FIT-MAN was. Daar wilde ik uiteraard graag aan meewerken en ik daagde presentator Vincent Croiset uit om een workout bij CrossFit Amsterdam te komen doen. In deze post een verslag en natuurlijk de video van de dag. 

Dit is De leven

Hoe vereerd voelde ik me toen me de vraag werd gesteld of ze een dagje mochten komen filmen om me te interviewen over de leven voor Renault Life, een Youtube serie van het merk. In deze serie ontmoet presentator Vincent interessante en inspirerende mensen uit allerlei verschillende hoeken. Check maar eens de video met een jaaroverzicht, waarin je heel veel toffe vrouwen en mannen voorbij ziet komen. Mister Maisguy is bijvoorbeeld een held, als je je handen een keer op zo’n kolf kunt leggen op een festival moet je dat zeker doen, je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar ook mensen die met muziek, koffie, gezonde voeding, fotografie, surfen, techniek, auto-sport, anti-veroudering, mode en flyboarden bezig zijn. Dingen die mij allen aanspreken, supercool! Als je trouwens denkt Vincent ergens van te kennen: hij speelde o.a. in GTST, Gooische Vrouwen en Verborgen Gebreken:

En nu werd aan mij gevraagd of ik als bescheiden blogger in dat rijtje wilde komen: wow! Ik moest er ongeveer twee seconden over nadenken. Als je mij een vinger geeft probeer ik de hele hand te pakken, dus vroeg ik er maar meteen bij of er een Mégane RS mee kon komen (een van mijn all-time lieveling-auto’s). Dit zat er niet in vanuit het merk maar wel werd de nieuwe Renault Kadjar voorgereden. Kan ik me ook best mee vereenzelvigen als adrenaline-junkie, gezien de toffe promotie-video.

Lekker ballen als BAllers

Om een goed beeld te geven moest CrossFit natuurlijk een rol spelen in de video, de beste manier om fitheid te bereiken. Op 23 december stond er daarom een professioneel team met twee cameramannen, geluidsman en productiemensen bij CrossFit Amsterdam klaar om Vincent en mij in beeld te brengen. Dat was weer eens wat anders dan het FIT-MAN video-team (mijn eigen camera & ik), ik voelde me bijna een Bekende CrossFitter.
CFA had een mooie en toegankelijke workout samengesteld waarin med balls centraal stonden: we gingen ermee cleanen, wallballs maken en rennen. En hoewel dat er op papier simpel uitziet weet de geoefende CrossFitter beter: het is zowel technisch (cleans), zwaar (wallballs) als conditioneel uitdagend (rennen). Een bal van 9 kilo is natuurlijk ook niet niks.
We konden onze lol dus op en Vincent kreeg hiermee een goede introductie. Niet alles ging zoals het moet (zie de wallballs in de video) maar hij deed goed zijn best. Hij was vooral te spreken over het motiveren van elkaar tijdens de WOD, een van de sterke punten van CrossFit. Vincent en ik duwden de Kadjar ook nog even de straat door, dit mocht door de policy van Renault echter niet in de video getoond worden. Voor en na de workout vertelde ik meer over CrossFit en over de blog.
Voeding moest natuurlijk ook een rol spelen en dus togen we ‘s middags naar Sla, een hut waar je als groente-gekkie helemaal los kunt gaan. Hier spraken we over de rol en mijn visie op voeding. Ik gaf Vincent hetzelfde advies als jou in mijn blog van vorige week om zoveel mogelijk groente te eten gedurende de dag voor een gezond en fit leven.

Live met RENAULT life

Afgelopen donderdag werd de video gelanceerd en kon ik zien of ik er een beetje goed van af was gekomen. Dat is zeker het geval, het team heeft een heel toffe video geproduceerd. Ik ben zeer blij met het resultaat en denk dat het een goede indruk geeft van de sport en hoe ik op zoek ben naar de fitste versie van mezelf. Zie ‘m hier:

Ik ben benieuwd wat je ervan vind, laat het me weten op social of hieronder.

Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Voor elke deel-actie doe ik een burpee, klik op een van de knoppen: