Een vooruitblik naar de Beach Throwdown (video)

Beach Throwdown

Een van de leukste (wellicht wel het leukste) CrossFit events komt alweer met rasse schreden op ons af, de Beach Throwdown zal op 25 en 26 juni op het strand van Zandvoort losbarsten. Je hebt nog tot woensdag 18 mei je in te schrijven en dit jaar zijn er meer deelnemersplekken dan ooit. Twijfel je nog? Lees dan snel verder. 

De leven is een strand

De Beach Throwdown is sinds de start, bijna drie jaar geleden, een van mijn hoogtepunten van het jaar. Alles komt op het event samen: CrossFit, een groot deel van de Nederlandse community, het strand en vaak ook mooi weer. Ik zeg daarom niet voor niets dat het toernooi wellicht wel het leukste event van het jaar is, de mix van deze elementen maken het event uniek. Om je even in het sfeertje te brengen heb ik hier de aftermovie van vorig jaar voor je:

Groei aan alle kanten

Ik mocht zelf afgelopen twee jaar ook als deelnemer op het toernooi staan. Het eerste jaar was dit nog relatief makkelijk omdat er toen maar zes boxen meededen, vorig jaar redde ik het net aan doordat ik op de 81e plek met mijn buddy in de kwalificatie eindigde en door een aantal uitvallende teams naar voren schoof. En over teams gesproken, dit is ook een van de unieke elementen van de Beach Throwdown: het is een buddy-toernooi. Dit maakt het toernooi enerzijds heel leuk om te doen, anderzijds maak je ook meer kans op deelname doordat er veel plekken zijn voor atleten.
Dit jaar zijn er meer plekken dan ooit. Waren er de eerste twee edities twee poules met totaal 80 plekken (A en B), dit jaar zijn er maar liefst drie categorieën: RX+, RX en Intermediate, met totaal 120 plekken. Of je overigens meer kans maakt is een tweede, er doen dit jaar meer internationale deelnemers dan ooit mee, zoals je kunt zien op deze foto. Met het groter en professioneler worden van het event wordt ook steeds meer de aandacht verkregen van collega CrossFitters uit het buitenland. En door meer deelnemers te trekken kan het event ook weer groter worden. Een prima ontwikkeling dus, ik ben wel blij om te zien dat de organisatie het deelnemersveld mee laat groeien. Ik heb daarom nog steeds wel een beetje hoop dat ik het weer red dit jaar. Check mijn verslag van vorig jaar overigens hier.

Lekker sleeën

Om je nog wat meer beeld te geven bij hoe het is om als atleet op de Beach Throwdown te staan, interviewde ik recent een aantal buddy-paren bij CrossFit Spaarne, de box waar vanuit het toernooi georganiseerd wordt. Ik vroeg ze naar vorig jaar, hoe ze zich voorbereiden en liet ze zelfs wat tips uitspreken. Ook mocht ik nog even een heerlijke WOD meedraaien met daarin de top-combi van roeien, burpees en thrusters. En die laatste natuurlijk met de axle-bar, inmiddels een berucht stuk gereedschap op het event. Let trouwens even op die workout, want volgens organisator Gijs Spaans lijkt deze enigszins op een workout van de kwalificatie:

Ik pinkte wel een traantje weg na het zien van de video, wat jij? Lijkt mij genoeg aansporing om je in te schijven, je hebt nog een paar dagen. En oefen dan ook nog even je muscle-ups, want volgens Gijs kan je die verwachten in een van de workouts van de kwalificatie. Genieton. 

> Check voor meer info de site van de Beach Throwdown.
> Inschrijven kan je hier.

Video credits: tobias van Daal van Van Daal Foto & Film, openingsfoto door Mark Zanderink
Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Voor elke deel-actie zwem ik een rondje om een windmolen heen: