FIT-MAN bezoek CrossFit Trastevere in Rome (video)

FIT-MAN bij Colosseum

Ik bezocht afgelopen week Rome, stad van de Romeinen, oude weelde, lekker eten en… CrossFit. Naast gare pistols maken voor het Colosseum en opsnuiven van cultuur wilde ik namelijk ook nog wat gymen en kwam uit bij CrossFit Trastevere, een gloednieuwe box in de Italiaanse hoofdstad. In deze blog een verslag hiervan, gratis e per nulla.  

Lekker volstoppen

Italië is een heerlijk land, Rome de prachtige hoofdstad daarvan. Als je van oude gebouwen houdt en je jezelf het liefst volstopt met pizza, pasta, ijs, tiramisu en koffie (zoals ik) zit je hier helemaal goed. Ik bezocht de stad daarom
afgelopen week om deze te verkennen en genoot er volop van alle cultuur.
Een vakantie is voor mij echter niet compleet zonder een goede CrossFit workout. Een vakantie zonder CrossFit is als een bak appelmoes zonder de fluorescerende kers erboven op. Een bezoek aan Rome is op zich al een goede workout, aangezien je er behoorlijke wandeltochten kunt maken (en random pistols en L-sits op allerlei stadsvoorwerpen kunt maken), maar vanwege alle tiramisu en ijs moest ik echt nog even wat gewichten in de rondte slingeren.

Box net nieuw uit de doos

Rome biedt voor de CrossFitter heel wat boxen om aan de fitheid te werken, zeventien stuks zelfs volgens de officiële affiliate-map van CrossFit.com. Aangezien de stad nogal groot is en wij geen auto tot onze beschikbaarheid hadden, heb ik me georiënteerd via Google Maps. Hierdoor kwam ik uit bij CrossFit Trastevere, een box waar we gemakkelijk met de bus konden komen (vanaf centraal station Termini in 25 minuten). We hadden zo gelijk een extra stads-toer.
CrossFit Trastevere is een gloednieuwe box en opende drie weken geleden haar deuren, vers uit de, eh, doos dus. Eigenaren Arianna en Luca verwelkomden ons hartelijk en ik kon meedraaien in een training om 13:00 die gegeven werd door Luca zelf. We waren met een kleine groep van drie en kregen twee onderdelen voorgeschoteld: techniek-training voor de front-squat en een WOD bestaande uit hangpower-cleans en ring-dips. Aangezien ik nog steeds een gare squat heb (en vooral front-squat) was hier niets mis mee. Zoals ik vaker heb gezegd: beeld is beter dan tekst, daarom heb ik iMovie weer aangeslingerd voor wat audio-visueel genot:

Een box bezoeken in het buitenland is altijd leuk en CrossFit Trastevere was ook zeker een goede ervaring. Welke box(en) heb jij deze zomer bezocht?

> Meer weten over CrossFit Trastevere? Check de site.

Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Delen is natuurlijk gratis, klik op een van de knoppen: 

Éen reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *