TIGLON Series maakt serieuze stappen in 2016 (video)

Tiglon 1

De enige volledig uit Nederlandse atleten bestaande CrossFit-competitie, de TIGLON Series, is weer van start gegaan. Recent vonden zowel de eerste kwalificatie als wedstrijddag hiervoor plaats, waarbij er op alle vlakken een schep bovenop de goede aanpak van vorig jaar werd gedaan. Voor de media-aanpak werd FIT-MAN benaderd, in deze post zie je het zeer toffe resultaat in de eerste video van de TIGLON Series 2016.

AMRAP HAKKEN & ZAGEN

De TIGLON Series is sinds 2015 een zeer welkome toevoeging aan de bestaande CrossFit competities (check mijn post over het Nederlandse landschap hier). Het toernooi onderscheid zich door drie competitiedagen (inclusief drie aparte kwalificaties) over het hele jaar heen, een volledig Neerlands deelnemersveld, een compact aantal atleten en een zeer gedegen aanpak. Dit resulteert in een competitie van hoog niveau, waarin je een deel van de top van Nederlandse atleten aan het werk kan zien.
Toen ik vorig jaar de tweede en derde dag bezocht (zie mijn post hier) viel me dat dan ook direct op en was ik onder de indruk van de professionaliteit van deze nieuwe competitie. De organisatie uit Gemert wilde voor 2016 echter weer een aantal stappen zetten om het niveau verder omhoog te brengen. Allereerst werd er naar een nieuwe locatie gezocht. Vorig jaar werden de drie dagen nog in verschillende boxen georganiseerd, dit jaar werd zowaar een locatie naast CrossFit Gymert geschikt bevonden voor alle drie de dagen. En dan doet wellicht wat jeugdsentiment haar intrede want deze plek is de Time Out (die van de radioreclames van vroegah) en specifieker NXT Events, een aparte zaal van dit party-paleis. Ik was dan ook erg benieuwd of ik zoiets dan zou gaan aantreffen, voor de zekerheid had ik m’n hoofd al geschoren omdat eens te proberen voor ik dood ga.

“Aangezien ik altijd wel voor wat Gym-jolijt in ben zei ik onder het genot van enkele high-fives volmondig ja.”

GEEN HAKKIETAKKIE

Maar om het nog even vrolijk en levend te houden: de TIGLON benaderde FIT-MAN voor 2016 om ook het mediastuk op te pooieren, en specifiek voor een samenwerking om de kwalificaties en events voor het nageslacht vast te leggen. Aangezien ik altijd wel voor wat Gym-jolijt in ben zei ik onder het genot van enkele high-fives volmondig ja. Dit gaat voor jou resulteren in een YouTube serie van drie afleveringen komend jaar, waarbij we volgend jaar zelfs een documentaire-achtige video zullen releasen op het wereldwijde web. En dit dan niet in de hakkietakkie doe-het-zelf kwaliteit die je van mij gewend bent maar professioneel gefilmd en geëdit door cameraman Tobias van Daal.
Je ziet het: CrossFit Nederland zet stappen en volgt de Games op de voet, wat natuurlijk een heel toffe ontwikkeling is. In de video’s zul je naast mijn persoontje de MC’s van de TIGLON in beeld zien, de altijd charmante, veelal opgepompte en immer fitte Robbert Timmermans en Daan Toolenaar. Met veel trots presenteer ik daarom bij deze de eerste aflevering:

ZACHTJES HUILEND OM DE TOTALE KAPOTNESS

Voor de eerste kwalificatie waren we te gast bij CrossFit Nijmegen, de box van waaruit vorig jaar meerdere dames meestreden voor het kampioenschap. We rekenden erop dat we dit jaar weer wat vrouwelijk vuurwerk mochten verwachten en daaraan wilden we ons wel eens meten.
En gemeten werd er want man, man dit was een kwalificatie zoals ik ‘m nog niet eerder deed. Op deze pagina kan je de WOD’s zien die we deden en ik kan je zeggen dat het doen van drie van dit soort workouts op een middag een aardige aanval is op je lichaam, waarbij vooral de derde me totally kapot sloopte. Zachtjes huilend reed ik dan ook naar huis, me afvragend of een van de dames of heren van Nijmegen het had gered. En dat bleek het geval, wat zowel Kira Jacobs als Loes Doesborg gingen door met respectievelijk de 22e en 5e plek. Rick Rossen redde het met een 32e plek net niet, zelf had ik het gek genoeg ook helaas net niet gered met een prachtige 140e plek, een van mijn lievelingsgetallen in sportuitslagen.
Op 24 april kwamen de echte gladiatoren in actie in een drietal workouts, om zo te bepalen wie de meeste punten en natuurlijk het prijzengeld in de wacht ging slepen. Atleten als Kevin Go, Niels Verschuren, Sigrid Koolhaas en Leonie Henrich zouden in actie gaan komen, een mooie show was dus gegarandeerd. En zoals je in de video kunt zien was dit ook zeker het geval. De atleten kregen zeer pittige workouts voorgeschoteld door CrossFit Godfather Charles Verschuren, waar workout twee en drie zelfs door een groot gedeelte van het veld niet afgemaakt konden worden. Ik zou zelf denk ik doormidden breken. Ook zagen we PR’s bij de cleans met een 145kg (!) als hoogtepunt van Gemertse gigant Niels Jaspers.

 

HET HEB SFEER & GEZELLIGHEID

Aan het einde van de dag zagen we bij de vrouwen een podium bestaande uit Sigrid Koolhaas, Leonie Henrich en Nathalie Hudec en bij de heren uit Niels Verschuren, Kevin Go en Niels Jaspers. De strijd hiernaar toe was een spannende te noemen want het veld lag dichterbij elkaar dan ooit, wat voor de toeschouwers een zeer aantrekkelijk beeld gaf en een belofte geeft voor de rest van het jaar.
Zoals in de video genoemd kan ook jij nog deelnemen dit jaar, twee keer zelfs. De volgende kwalificatie zal plaatsvinden van 15 t/m 22 juni en als jij heul fit bent kan je op 10 juli in de arena je guns aan het werk zetten. Toch niet gered? Kom dan gewoon kijken! Het heb sfeer, het heb gezelligheid, er is eten, er zijn leuke mensen en natuurlijk mooie sportieve actie. Ik hoop je op 10 juli te zien in Gemert!

> Check voor meer info de site van de TIGLON Series of de Facebook-pagina;

Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Voor elke deel-actie doe ik 18 bar muscle-ups:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *