Over mij

Leuk dat je op FIT-MAN komt kijken!

FIT-MAN wordt mogelijk gemaakt door Sebastiaan Hartog en op deze plek schrijf ik over mijn avonturen de fitste versie van mezelf te worden. CrossFit en hardlopen zijn sinds augustus 2013 mijn manier om dit te bereiken. Op mijn site schrijf ik over trainen, voeding en mindset: alles om een FIT-MAN (of WOMAN) te worden en te blijven.

Ik ben deze blog begonnen uit mijn passie voor de sport en om mijn ervaringen hierin te delen. Wellicht kan ik iets van mijn enthousiasme overbrengen en jou hiermee motiveren en inspireren. Op deze plek schrijf ik over wat ik beleef en geef ik je tips & trics om fit te worden. Ik merk in mijn omgeving dat veel mensen zich er bewust van zijn dat een gezondere levensstijl voor meer levenskwaliteit zorgt; fitheid is de nieuwe rijkdom. Tegelijk zijn er veel vraagtekens wat dit dan inhoudt. Wat is gezonde voeding, wat kan ik doen op sportgebied en hoe pas ik dit toe in mijn dagelijkse leven? Ik wil je op mijn blog laten zien welke keuzes ik maak.

Hoe ziet mijn leven er uit? Ik beweeg elke dag en train vier tot vijf keer per week. De meeste daarvan sta ik in de box bij CrossFit Punt Uit Spaarne. Daarnaast loop ik minimaal een keer per week. Minder frequent doe ik aan fietsen, zwemmen, surfen en longboarden en snowboarden. Ten slotte loop ik geregeld hardloopwedstrijden, trailruns en surivivalruns. Werken doe ik naast schrijven ook, dat doe ik als freelancer binnen digitale marketing bedrijven. Op de achtergrond ben ik bezig met de opstart van mijn eigen praktijk op het gebied van leefstijlgeneeskude.

Op voedingsgebied kies ik zoveel mogelijk voor gevarieerd en natuurlijk: onbewerkt, biologisch en plantaardig voedsel. Ik ben geen vegetariër of veganist maar eet weinig dierlijk voedsel. Ik kijk niet naar hoeveelheden maar prop me ook niet helemaal vol en let vooral op de micro- en niet macronutriënten. Zo kijk ik ook naar suppletie.

Ik besef me dat er op sport- en voedingsgebied veel verschillende visies en meningen zijn: ik claim dan ook niet de wijsheid in pacht te hebben en sta open voor andere visies en ideeën. Kennis volgt vanuit intuïtie. Om mijn kennis te verbreden en onderbouwen heb ik de OERsterk Coach opleiding (level 1 & 2) afgerond. Hiernaast gebruik ik waardevolle inzichten vanuit literatuur, podcasts en onderzoeken, inzichten van anderen en mijn eigen gezonde verstand voor mijn levensstijl.

Veel plezier met lezen en je kunt me volgen op Facebook en Instagram.

> Samenwerken? Mail me op: sebastiaan@fit-man.nl

10 reacties

  • Fit-man says:

   Hi Martijn. Zeker. CrossFit Spaarne (www.crossfitspaarne) is een aanrader. Gijs Spaans is een erg goede kerel. Ik ga binnenkort ook een WOD daar doen en verslag doen.

 1. Maarten Hellebrekers says:

  Hoi FitMan! Ik daag je uit…

  Je vermeld als bron: Lindlaar, 1914; USDA, 1963 and 1997

  Kan jij deze bron svp aanwijzen? En dan wel het volledige onderzoek en niet de vele andere websites die naar deze ‘bron’ verwijzen?

  Maarten

  • Fit-man says:

   Hi Maarten,

   Dank voor je reactie. Ik was hierop al eerder aangesproken. Ik heb inderdaad niet de volledige bron, stelligheid kan ik er dan ook niet in nemen.

 2. Ha Sebas!

  Lekker bezig hoor, leuk om te zien!

  Ik heb nieuwe ‘Ik ben OERsterk’ t-shirts. Vind ik ook echt iets voor jou 🙂

  Kan ik je er eentje als cadeau toesturen? Zo ja, welke maat en naar welk adres?

  Geniet van de zomer!

  Richard (de Leth)

  • Fit-man says:

   Hi Don, goede vraag! Ik heb ze momenteel niet maar wil ze in de toekomst wel weer gaan laten maken. Dit komt dan voorbij op mijn sociale kanalen.

 3. Stijn says:

  Tof Blog Sebastiaan! Ik heb ook een periode CrossFit gedaan, alleen kreeg ik na de training vaak hoofdpijn.. is hier een remedie tegen of heb je dit nog nooit eerder gehoord?

  • Fit-man says:

   Hi Stijn, goede vraag. Ik ken dit wel uit het verleden in de gym na squatten. Het kan zijn dat je te veel druk opbouwt in je hoofd door te veel aan/inspanning. Goede ademhalingstechnieken kunnen daarbij helpen. Ik heb er tegenwoordig vrijwel geen last meer van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *