Over mij

Leuk dat je op FIT-MAN komt kijken!

FIT-MAN wordt mogelijk gemaakt door Sebastiaan Hartog en op deze plek schrijf ik over mijn avonturen in CrossFit-land. CrossFit is sinds augustus 2013 mijn manier om de fitste versie van mezelf te worden. Op mijn site schrijf ik over trainen, voeding en wat hier mee te maken heeft: alles om een FIT-MAN (of WOMAN) te worden en te blijven.

Ik ben deze CrossFit-blog begonnen uit mijn passie voor de sport en om mijn ervaringen hierin te delen. Wellicht kan ik iets van mijn enthousiasme overbrengen en jou hiermee motiveren en inspireren. Op deze plek schrijf ik over wat ik beleef en geef ik je tips & trics om fit te worden. Ik merk in mijn omgeving dat veel mensen zich er bewust van zijn dat een gezondere levensstijl voor meer levenskwaliteit zorgt; fitheid is de nieuwe rijkdom. Tegelijk zijn er veel vraagtekens wat dit dan inhoudt. Wat is gezonde voeding, wat kan ik doen op sportgebied en hoe pas ik dit toe in mijn dagelijkse leven? Ik wil je op mijn blog laten zien welke keuzes ik maak.

Hoe ziet mijn leven er uit? Ik train vier tot vijf keer per week. De meeste daarvan sta ik in de box bij CrossFit Amsterdam: een van de tofste en mooiste boxen van Nederland. Daarnaast train ik een keer per week met The White Kenians 2.0: een vriendengroep van drie waarbij we CrossFit buiten de box en aan hardlopen doen. Minder frequent doe ik aan zwemmen, surfen en longboarden en ik ga een aantal keer per jaar snowboarden. Ten slotte loop ik geregeld hardloopwedstrijden, trailruns en surivivalruns. Werken doe ik naast bloggen ook, dat doe ik op de salesafdeling van Neerlands grootste mediabedrijf Sanoma, waar ik sales doe voor bijvoorbeeld NU.nl.

Op voedingsgebied kies ik zoveel mogelijk voor gevarieerd en natuurlijk: onbewerkt, biologisch en plantaardig voedsel. Ik ben geen vegetariër of veganist maar eet weinig dierlijk voedsel. Ik kijk niet naar hoeveelheden maar prop me ook niet helemaal vol en let vooral op de micro- en niet macronutriënten. Zo kijk ik ook naar suppletie.
Ik besef me dat er op sport- en voedingsgebied veel verschillende visies en meningen zijn: ik claim dan ook niet de wijsheid in pacht te hebben en sta open voor andere visies en ideeën. Ik heb geen opleiding in die richting maar gebruik waardevolle inzichten van literatuur en onderzoeken, inzichten van anderen en mijn eigen gezonde verstand voor mijn levensstijl.

Veel plezier met lezen en je kunt me volgen op Facebook en Instagram.

> Samenwerken? Mail me op: sebastiaan@fit-man.nl