Genieten van 18 minuten burpees op de Njoya League

NJoya 18 (1)

Zondag was ik toeschouwer op de CrossFit wedstrijd Njoya League (spreek uit als Njoya League), waar 24 teams elkaar bestreden in vijf WOD’s met onder andere burpees, pull-ups, thrusters en andere gekkigheid. FIT-MAN aanschouwde het geheel, trok wat foto’s en snoof de sfeer op. 

Burpees & flexen

De Njoya League werd afgelopen zondag voor de tweede keer georganiseerd. Naomi Rinsampessy kwam op het idee na gesprekken met CrossFitters die de behoefte uitspraken aan toegankelijke CrossFit competities. Met de groei van de sport is dit namelijk niet meer op alle events van toepassing, het niveau wordt steeds hoger. De Njoya League biedt daarom een CrossFit wedstrijd die toegankelijk is voor een brede groep atleten en toeschouwers.
FIT-MAN juicht dit uit volle borsten toe want niets leuker om zo nu en dan een throwdown te doen tegen anderen om je fitheid op de proef te stellen. De Njoya League richt zich daarbij op teams van divers pluimage: ieder van de 24 teams bestond uit drie mannen en drie vrouwen waarvan tenminste één master (40+).
In 2014 werd de league nog gecombineerd met de Flexcup. Je kon na de WOD’s dus meteen even door om je bruin te laten verven, een paars glimmende slip aan te trekken en wat casual double-bicep poses te doen: een eclectische combo. Voor een indruk van de 2014 editie:

Gogo Gorilla

De 2015 editie bestond volledig uit CrossFit, ik kon mijn Gorilla Wear broek en heuptas dus thuislaten. Met trillende beentjes van wat thrusters die ochtend reed ik zondag naar Borchland naast de Amsterdam Arena. Na het parkeren kwam ik direct de eerste groep tegen die hun synchrone burpees aan het oefenen waren: ik was op de juiste plek. Bij binnenkomst kwam ik (na het overhandigen van wat florijnen) meteen goed in de sfeer: een ruime hal met diverse stands van CrossFit merken en daarachter een ruime arena met tribunes aan weerszijden. Prima voor elkaar! Daarnaast zorgde niemand minder dan onder andere Carmen Bosmans voor het commentaar.

I am Groot

Ik was vervolgens de uren erna getuige van WOD 2 “Groot”: een 18 (!) minuten AMRAP met daarin synchrone thrusters, burpees, sit-ups en een buddy-carry. Een nogal lange WOD, zeker gezien het aantal teams. Dit duurde dan ook ruim twee uur, ook omdat er helaas iemand afgevoerd moest worden. Aangezien er nog drie workouts op moesten volgen was de eindtijd van de dag 20:00. Dat heb ik niet gehaald maar ik heb wel wat mooie actie kunnen vastleggen voor een indruk.
Erg positief dan ook dat deze wedstrijd georganiseerd wordt, het biedt voor een groot aantal atleten en publiek een mooie dag CrossFit. Een wat compactere programmering zou wellicht wel helpen om ook wat meer publiek aanwezig te houden. De Rotterdam Throwdown bewees dit wel. FIT-MAN is er de volgende keer sowieso weer bij, wellicht als atleet!

 

Hangt ‘ie recht?
Ook Yoga was een onderdeel. Hier de upsmelling dog
Carmen Bosmans test de stevigheid van het rek
Wakker worden!
Kruiwagens bleken niet aanwezig
Ook de2 minuten stil hangen was een onderdeel
CFA in de house

> Nog meer foto’s zien van de actie gemaakt door een echte fotograaf? Zie Facebook;
> Net als ik de CrossFit Games net niet gehaald? Niet getreurd: er komen weer een aantal leuke throwdowns aan zoals de Beach Throwdown. Ik heb me al ingeschreven, het was vorig jaar een te gek event (check hier de video). Als je je goed wilt voorbereiden organiseert CF Spaarne strandtrainingen, zie hiervoor Facebook. Ook kun je helemaal los gaan op de TIGLON series. Als je echt vet fit bent kun je hiermee nog doekoe’s verdienen ook.

Was jij bij de Njoya League? Wat vond je ervan?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *