Genieton op de tweede TIGLON SERIES kwalificatie (video)

Tiglon kwali

Zondag is alweer de tweede wedstrijddag van de TIGLON SERIES in 2016. De tijd vliegt mensen. Wat zeg ik: het is al zomer. Merk jij het al? Hoe dan ook, ik mocht me wederom weer proberen te plaatsen en nam het op tegen de twee MC’s, Robbert en Daan, en wel in een zeer compacte box midden in een weiland? Benieuwd? Check snel de video.

Tijd om te feesten

Want zomer is het zeker. Ik draai inmiddels elke dag de nu al epische zomerhit van Ben & Ruurd, waarmee ik elke dag toch weer in het sfeertje kom. Maar goed, je bent hier natuurlijk voor een heldhaftig verhaal over CrossFit, laten we dat niet vergeten. En heldhaftigheid heb ik voor je want ik deed recent drie workouts als kwalificatie voor de TIGLON SERIES in 2016. Zoal je wellicht in een van mijn vorige posts over de TIGLON SERIES al las, kom ik dit jaar zes keer in actie voor deze competitie: drie keer in een kwalificatie bij een box bij jou in de buurt en drie keer op het event om voor jou de actie te verslaan en atleten te interviewen.
Als er een box is die goede prestaties neerzet dit jaar en ook vorig jaar, dan is het CrossFit Arsenius. Wij waren vanuit de organisatie dan ook erg benieuwd hoe ze dat steeds voor elkaar boks… boxte en reisden vorige maand af naar het pittoreske Maassluis om onszelf aldaar in de strijd te werpen met de andere atleten. En om het voor jou even helemaal beeldend te maken, maakten we er weer een prachtig stuk videocontent over:

What’s NXT?

Zoals de titel als zegt was het een potje genieton. Was de eerste kwalificatie als een heftige, deze kwam voor mij nog even harder aan. De combinatie van veel volume en relatief hoge weights zorgden voor een aardige opgave (check de WOD’s nog even hier). Kon ik vorige keer nog een WOD winnen van de MC’s, ditmaal moest ik drie keer mijn verlies incasseren. FIT-MAN is nog steeds niet helemaal fit, man. Bicep-curls zijn daarom vanaf nu toegevoegd aan mijn schema, zodat ik volgende keer beter beslagen ten ijs box kom.
Wie het wel goed deed was de box-eigenaar van Arsenius, Vincent Krijnberg. Deze Nederlandse versie van Josh Bridges wist de eerste plek te pakken en gaan we zondag in actie zien. Hij komt op het veld wederom beide Nielsen uit Gemert (Jaspers en Verschuren) en Kevin Go tegen, die vorige keer de podiumplekken wisten te pakken. Ook Toby Hijzen vanuit Arsenius wist zich met een 23e plek te plaatsen. Bij de dames zien we Sigrid Koolhaas en Charlotte Maris weer hoog geplaatst maar helaas is Leonie Henrich, die vorige keer tweede werd, afwezig deze wedstrijddag. Wie zullen zich bij de dames op het podium plaatsen?
Zondag kun je het dus gaan zien! En ik kan je alleen maar aanraden om Gemert op je navi in te voeren en naar NXT-events te komen, om een paar echte tiglons in actie te zien voor mooie CrossFit-actie. Ik hoop je daar te high-fiven!

> Check voor meer info de site van de TIGLON SERIES of de Facebook-pagina;

Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Voor elke deel-actie doe ik 18 bar muscle-ups:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *