Beach Throwdown 2016 grootser dan ooit (video)

BTD 5

Een van de coolste CrossFit-events heeft weer plaatsgevonden en was grootser dan ooit: de Beach Throwdown op het strand van Zandvoort. Dit jaar kwalificeerde FIT-MAN zich helaas niet en daarom stond ik twee dagen op het terrein als bezoeker om de actie voor jou vast te leggen. In deze post een verslag en video. 

Lang niet FIT-MAN

Ik kan je stellen dat ik erg baalde dat ik het dit jaar voor het eerst niet redde om me te plaatsen voor de Beach Throwdown, zeker gezien het wederom grotere deelnemersveld dit jaar (in deze blog blikte ik nog vooruit naar het evenent). Niet alleen het aantal plaatsen was echter groter, het niveau was ook hoger dan ooit, mede door een groot aantal internationale inschrijvingen.
Was ik vorig jaar net-aan-FIT-MAN, dit jaar was ik nog-lang-niet-FIT-MAN. Ik kon dus alleen langs de kant staan maar dat was zeker geen straf. Er waren dit jaar drie klassen bij zowel de dames als heren: intermediate, RX en RX+. Hierdoor was er constant actie want voor het eerst werd er op twee verschillende velden tegelijk gestreden. De intermediate atleten kwamen op zaterdag in actie, RX op zondag en RX+ zelfs op beide dagen, waarin zeven workouts gedaan moesten worden.

Work, work, work

En wat voor een workouts! Hierin zag je ook terug dat het niveau flink omhoog gaat in Nederland. Er zat bijvoorbeeld behoorlijk wat liftwerk in de WOD’s met max overhead-squats en thrusters bijvoorbeeld (en dat allemaal met de axle-bar) en ook werd “The Worm”, die je kent van de CrossFit-Games team-divisie, van stal gehaald. En wat te denken van atlas-stone lifts van 95kg? Natuurlijk werd dit gecomplementeerd door stevig conditionele onderdelen zoals zwemmen, rennen en klim- en klauter-werk over hurdles. We zagen ook nieuwe machines voor het event zoals de GHD-machine en de Air bike Pro van CrossMaxx.
Er was dus veel gedaan om de atleten goed op de proef te stellen. Ook de bezoekers kregen een interessanter event met veel stands bijvoorbeeld. Om jou een beeld te geven heb ik weer eens de papparazzo uitgehangen en geef ik je in de volgende video een indruk van de twee dagen met beelden vanaf het veld, interviews en andere gekkigheid:

Highly offical

Ik ga het komende jaar flink m’n best doen om volgend jaar weer een kans te maken. Of dat nog lukt, gezien het huidige niveau, ben ik benieuwd naar overigens. Ik zal in ieder geval heel wat gewicht moeten gaan liften.
Zoals je in de video ziet waren het twee geweldige dagen en als je nog wat meer video-spektakel wil zien moet je zeker nog even de official hyper-coole video van de BTD zelf checken:

> Check voor meer beeld de Facebook pagina van de Beach Throwdown.

Foto-credits: PIXRX via FAcebook
Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Voor elke deel-actie doe ik 18 bar muscle-ups:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *