Heerlijk zweton op de tweede TIGLON SERIES wedstrijddag (video)

Tiglon 2-1

Het lijkt wel een TIGLON take-over de laatste tijd op je favoriete CrossFit-blog. Toch wil ik je deze pracht-content niet onthouden want FIT-MAN mag dit jaar schitteren als verslaggever op het event. We hebben recent alweer de tweede wedstrijddag gehad, waar we weer een spannende strijd hebben gezien van Nederlandse top-CrossFit atleten. Check in deze post het (video)verslag.

Hot in here

En kijkende naar de titel gaf deze omschrijving aardig de atmosfeer weer in Gemert, want potjandikkie, wat was het een mooi zweetfeest. En dan stond ik alleen maar met een mic in het rond te slingeren. 24 mannen en vrouwen mochten zich recent weer bewijzen in drie krakers van workouts, waarbij Piet Paulusma niet oant moarn had gewacht met het opdraaien van de thermostaat. De atleten was van te voren gevraagd een zwembroek mee te nemen en die bleek niet voor een zwem-workout maar voor in het zwembadje – om af te kunnen koelen.
Voor als je het gemist hebt: De TIGLON SERIES is een Nederlandse CrossFit competitie waar alleen de fitste mannen en vrouwen door het compacte veld van 24 mannen en vrouwen in uitkomen (lees alles over de competitie in deze post). Dit was dus de tweede dag waarbij punten verdiend konden worden voor het eindklassement.
Recent deed ik zelf de tweede kwalificatie bij CrossFit Arsenius, een box die het vorig en dit jaar erg goed deed in de competitie (check dat hier) maar gek genoeg redde ik het niet tot het event. Daarom stond ik enkele weken terug aan de zijlijn, om onder andere Vincent Krijnberg van diezelfde box aan het werk te zien, die zich als eerste had geplaatst bij de heren. Check de actie en interviews in deze video:

Most exciting

We hebben nu dus nog maar een competitiedag te gaan! Bij de dames staat Sigrid Koolhaas er zeer goed voor, zodat een zege haar bijna niet meer kan ontgaan, mits ze volgende keer weer vlamt. Leonie Henrich was er dit keer niet bij door een knieblessure maar zien we hopelijk weer op de derde dag terug. We zagen Charlotte Maris op de tweede plek ditmaal (wat nu ook haar overall plaats is) en op drie Lisan Arts. Nathalie Hudec, die de eerste dag derde werd, eindigde ditmaal op plaats 7. We kunnen bij de dames daarom nog een spannende strijd verwachten, want Sanne Bijleveld wist door haar vierde plek op deze dag overall op drie te komen.
Bij de heren was de strijd tussen beide Nielsen uit Gemert weer om te snijden. Zoals je in de video zag ging het bij Niels Verschuren niet helemaal zoals gepland ditmaal. Zijn buddy -de Gigant uit Gemert- Niels Jaspers wist hem daardoor voor te blijven en pakte het hoogste podium. Overall staat Verschuren nog wel op een. Kevin Go wist op plek drie te blijven overall, ondanks zijn achtste plek op de tweede competitiedag. Het puntenverschil met zijn achtervolgers is echter klein. Roel Bruinhof wist ditmaal de vierde plek te pakken en ligt met slechts een punt achter op Go overall. Daarachter vinden we Bart Matheeuwissen en Junior Edelman, met een achterstand van slechts enkele punten. Dat wordt dus vuurwerk volgende keer en ik zou dan ook zeggen: komt dat zien op 13 november in Gemert!

> Check voor meer info de site van de TIGLON SERIES of de Facebook-pagina;

Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Voor elke deel-actie doe ik 18 bar muscle-ups:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *