FIT-MAN praat met CrossFit Games atleet Jasper van den Meiracker (video)

The Dutch 4 (1)

Voor het eerst ooit gaat een Nederlands team naar de CrossFit Games in Carson, California. Supergaaf natuurlijk en het was geweldig om The Dutch aan te moedigen op de Regionals in Kopenhagen. Een van de atleten van het team was een nieuw gezicht voor mij en bleek Jasper van den Meiracker te heten. Ik wilde hem beter leren kennen en strikte hem voor een interview. FIT-MAN sprak met Jasper over twaalf keer trainen per week, patat op zondag, haat voor pistols én kreeg een tip mee voor cherry-pickers.

Who’s that FIT-MAN?

Wat was het een gave belevenis om aanwezig te zijn op de CrossFit Regionals vorige maand (lees en zie mijn verslag hier). Een stadium vol fitte mensen die allen de allerfitsten uit Europa, Afrika en het Midden-Oosten zagen strijden voor een ticket naar de CrossFit Games deze maand. Onder die atleten bevond zich voor het eerst een Nederlands team, met de toepasselijke naam “The Dutch”. In dit team een aantal van de fitste atleten uit ons koude fitte kikkerlandje: Sanne Rooijmans (tweevoudig winnaar van de Lowlands Throwdown), Sigrid Koolhaas (derde plek LLTD 2014), Brenda Koolhaas (tweede plek LLTD 2013), Sven Verheul en Dempsey Tamara (tweede LLTD 2013). Een potente club dus die ik allen persoonlijk of in ieder geval van gezicht kende.
Als je geteld hebt zie je vijf atleten genoemd maar elk team bestaat uit zes personen. Het zesde lid bleek een nieuw gezicht voor mij te zijn en Jasper van den Meiracker te heten. Deze atleet uit Wormer bleek naast Dempsey en Sven de beste score neergezet te hebben in de Open en stond daarom met zijn (pas) 19 jaren als lid van The Dutch te shinen in Kopenhagen. Waar kwam deze gigant ineens vandaan? Ik was erg benieuwd naar zijn verhaal en benaderde hem voor een gesprek wat hij graag aanging.

The Dutch 3 (1)
V.l.n.r. Jasper, Sanne, Brenda, Dempsey, Sigrid en Sven
Geef me jullie water

En waar kun je beter afspreken dan op de plek waar het allemaal moet gebeuren: de box waar Jasper sinds twee jaar traint en nu ook les geeft, CrossFit 075 in Wormer. Deze club werd in 2009 opgericht door Dempsey en Sanne en is de gym vanwaaruit The Dutch hun voorbereiding doen op de Games. Ik vond het dan ook erg gaaf om hier eens te gaan kijken en te zien of ik wat water uit de kraan kon drinken want wellicht zat hier een geheim ingrediënt in, aangezien ze allen zo fit zijn.
Ik kreeg een FitAID en een haverkoek in mijn knuisten gedrukt en vroeg Jasper het rode hemd van het lijf. Waar ik me al helemaal zat te verkneukelen om Jasper die straks naast Froning en Khalipa staat was er vooral nuchterheid bij Van den Meiracker: “Ik wil gewoon een goede prestatie neerzetten.”

steun en volg The Dutch

Ik vond het heel tof om Jasper beter te leren kennen en ga ‘m in de gaten houden aangezien ik verwacht dat hij nog grote stappen kan gaan zetten als CrossFit-atleet. Met 19 jaar op de Games staan kunnen sowieso weinig mensen hem nazeggen.
Je kunt de prestaties op de Games van Jasper en de rest van de The Dutch vanaf woensdag 22 juli live volgen op onder andere Youtube, zie ook alle info op de CrossFit Games site. FIT-MAN wenst het team in ieder geval heel veel succes en vooral plezier!

> Wil je The Dutch ook steunen? Een shirtje komt natuurlijk altijd van pas. Zie hiervoor Wijzijnsport.nl
> The Dutch volgen? Check hun Facebook pagina

Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Delen is natuurlijk gratis, klik op een van de knoppen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *