Overhead kapot met de CrossFit Open 15.2 (video)

Open 15.2 2

Wat was het genieten vorig weekend met de CrossFit Open 15.2. De programmeurs van de kwalificatie voor het WK CrossFit hebben dit jaar hun best gedaan om de deelnemers echt uit te dagen compleet kapot te maken. FIT-MAN betrad afgelopen zaterdag de box om te zien wat ‘ie waard was met overhead squats en chest-to-bar pull-ups. Benieuwd hoe het ging? Zie hier mijn (video)verslag.

Heerlijke sloper

De CrossFit Open is upon ons en man man, hij maakt geen grappen. We hebben twee weekenden gehad met zware workouts en zijn inmiddels in week drie beland waarbij er echt word afgerekend op fitheid want er staan muscle-ups op het programma in de 15.3. En dan in een AMRAP in combinaties met wall-ball shots (slechts 50 stuks per ronde) en double-unders. Een heerlijke sloper dus.

Gaan als een chipperdale

Helaas kan ik dit jaar niet alle kwalificaties meedraaien. Vorig weekend kon ik wel aanwezig zijn en mocht FIT-MAN zijn witte fitte tanden stukbijten op de 15.2. en opvallend genoeg was deze precies gelijk aan de 14.2 (de tweede WOD van vorig jaar dus). Wat stond me te wachten: een chipper met overhead squats van 42,5kg en chest-to-bar pull-ups waarbij je steeds drie minuten de tijd had om twee rondes te maken van de genoemde oefeningen waarbij het aantal reps steeds opliep. De eerste drie minuten bestond uit 2×10 squats en 2×10 pull-ups, de tweede drie minuten uit 2×12, de derde drie minuten uit 2×14 etcetera. Als je het genoemde aantal reps niet kon maken binnen de timecap was je klaar. Oef.
Vorig jaar deed ik 14.2 en daarover kan ik kort zijn: dat ging niet zo heel best. Mijn OH-squat was slecht en ik kon het gewicht simpelweg niet aan. Ik kwam dan ook niet ver: ik strandde al in de eerste drie minuten. Mijn OH-squat is inmiddels wat beter geworden al kan ik natuurlijk nog steeds verbeteren en vooral: sterker worden. Qua pull-ups verwachtte ik niet veel problemen. Mijn doel voor dit jaar was dan ook om in ieder geval de eerste drie minuten door te komen.

No crap

En het ging zowaar best prima afgelopen zaterdag. Ik had wat pijntjes in de benen door zware WOD’s de twee dagen ervoor en ik had wat minder geslapen maar ik heb m’n beste prestatie gegeven. Ik werd behoorlijk streng gejudge’d waardoor ik meerdere no reps craps om mijn oren kreeg maar ben de eerste drie minuten door weten te komen (op de seconde overigens). Ik kon uiteindelijk totaal 48 reps noteren waar ik best tevreden mee ben.
OH-squats blijven een “dingetje” waar hard aan gewerkt moet blijven worden. Benieuwd hoe het er aan toeging bij CrossFit Amsterdam? Zie hier de video:

> Weten waarom jij mee moet doen met de Open? Lees mijn 3 redenen waarom jij je volgend jaar moet inschrijven.

Hoe ging de 15.2 bij jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *