De 6 beste Netflix documentaires over voeding en sport

cq5dam.web_.1280.1280

Netflix is sinds 2013 beschikbaar in ons land en biedt zoveel content dat je zes weken lang non-stop films, series en documentaires kunt kijken. Wellicht is dit niet het beste idee voor je fitheid maar er staan heel wat interessante documentaires op die je eens zou moeten checken. In deze post 6 van mijn favorieten.

1. FOOD, inc.
Deze documentaire biedt een ontluisterend inzicht in de voedingsindustrie en hoe deze georganiseerd is. Ik at al nooit bij de grote ketens als MaccieD en Kentucky Crap Chicken maar na het zien hiervan heb ik besloten nooit meer “voedsel” van deze ketens te eten.

2. Forks over knives
Forks over knives geeft een inzicht in de gevolgen van de westerse eet- en leefcultuur en laat zien waarom we meer plantaardig zouden moeten eten. Zeer interessant, zeker als je de praktijkvoorbeelden ziet van personen die veranderen van patiënten met een grote medicijn afhankelijkheid in gezonde mensen. Het was voor mij een extra motivatie om meer plantaardig te eten. 

3. Fat, Sick & Nearly Dead
We zien in deze indrukwekkende docu Joe Cross die zijn leefgewoontes radicaal omgooit. Hij is ongezond, veel te zwaar en lijd aan een auto-immuun ziekte. We zien Joe radicaal zijn leven omgooien doordat hij besluit om een aantal weken niet te eten (!) en alleen maar te leven op groente-fruit sap. De resultaten zijn opzienbarend. Ik ben direct na deze docu begonnen met juicen.

4. Supersize me
Een classic. Morgan Spurlock eet in deze docu gedurende 30 dagen enkel en alleen eten en drinken van McDonalds. Hij doet dit overigens onder begeleiding van verschillende artsen en dit is wel nodig ook: hij kwam ruim 11 kilo aan, zijn hart ging achteruit en zijn cholesterol- en bloedglucose-spiegel schoten omhoog. Weer wat extra motivatie dus om niet meer bij die enge clown te gaan eten.

5. Bigger, stronger, faster
Het lijkt de subtitel van FIT-MAN wel. Deze interessante docu gaat over de Amerikaanse verheerlijking van spieren en kracht en de daarbij behorende hulpmiddelen om dit te bereiken. Arnold speelt er natuurlijk ook een rol in. Ik herkende veel van de ideaalbeelden ook bij mezelf, al heb ik dit inmiddels los gelaten. Je kunt je natuurlijk wel afvragen in hoeverre de CrossFit Games ook gevrijwaard blijven van hulpmiddelen. Deze worden elk jaar groter en extremer en dit werkt vals spelen natuurlijk in de hand. Hoe dan ook, interessante docu!

6. Pumping Iron
Een classic die iedere krachtsporter eens gezien moet hebben. Pumping Iron laat de hoogtij dagen zien van de klassieke bodybuilding en gouden jaren van Arnold in aanloop naar de Mr Olympia van 1975. Je ziet Arnold trainen bij de legendarische Gold’s Gym, ballet doen (!) en voorstellingen draaien en dit alles met zijn gebruikelijke vrolijkheid. Get the pump.

Kijk jij ook veel naar Netflix? Welke documentaires raad jij aan?

 

3 reacties

 1. Tigchel says:

  Yo Fit-Man!

  Deze docu’s zijn inderdaad het kijken waard. Ik heb ze allemaal gezien except nr. 5. maar die ga ik ook zeker kijken n.a.v. deze post. Daarnaast heeft die trailer van Pumping Iron me weer gemotiveerd om vandaag even flink wat ijzer te pompen in de gym. NICE!

  Boks,

  Der Tegelmeister

  • Fit-man says:

   Lekker bezig Tigch! Check ook even de post van vandaag over Fat, Sick & Nearly Dead 2. Aanrader. Pompse zo! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *