Volle bak rammen op de tweede TIGLON Series qualifier (video)

TIGLON

Het wedstrijd seizoen is inmiddels aangevangen voor CrossFittend Nederland. De Beach Throwdown komt alweer in zicht, de Southside Throwdown is net geweest en de moeder aller throwdowns, de CrossFit Games, zal in augustus plaatsvinden. In ons kleine doch fitte land is de TIGLON Series ook weer gestart en maken we ons op voor de tweede competitiedag. FIT-MAN mocht zich echter eerst even stukbijten op de kwalificatie daarvoor en in deze post daarvan een (video)verslag.

PAK JE MUESLI REEP

Als wedstrijdatleet kun je in Nederland je agenda inmiddels aardig vullen met alle throwdowns die er georganiseerd worden. Daarnaast gaan sommige atleten al over de grens, worden Nederlandse events veelvuldig door buitenlandse collega’s bezocht en gaan sommige Nederlandse atleten zelfs naar de Regionals (Belinda Bekker) en de Games (Jill Hermans bij Teens 14-15 en Marion Valkenburg bij de masters 50-54, alweer de vierde keer). Driewerf hoeraatjes natuurlijk voor deze toppers want dit is een prestatie vanjewelste.
De TIGLON Series is een sportcompetitie enkel voor atleten die aangesloten zijn bij Nederlandse officiële affiliates en daarmee uniek in z’n soort. In 2017 zijn wederom drie wedstrijdmomenten gepland waarvoor iedere keer gekwalificeerd dient te worden. Op de competitiedag binden 32 heren en 24 dames met elkaar de strijd aan voor punten op de dag zelf en die voor de jaarcompetitie.
Op 12 februari vond de eerste plaats van dit jaar, voor het eerst bij Autotron Rosmalen, waar ook de tweede competitiedag op 21 mei plaats zal vinden. Een hele rits aan nieuwe gezichten voor de TIGLON Series (Niels Verschuren zien we bijvoorbeeld alleen nog maar moeilijk kijken en pompen met dumbbells), gaven act de présence en bewezen zich op maar liefst vijf workouts. Winst ging naar Elwin ter Avest, Thorsten Bruning en Danny ter Bork bij de heren en Karin Weijgers, Annemieke van der Waals en Charlotte Maris bij de dames (check alle scores hierrr). Veel nieuwe gezichten op het podium dus ook! Ga even goed zitten, hou je shake en muesli reep ferm in de hand en aanschouw de epische aftermovie:

GENIETON IN DE RINGEN

Iedere kwalificatie bezoekt de TIGLON crew een andere box en ditmaal waren we te gast bij CrossFit Ridderkerk, alwaar in een aantal barakken flink gewerkt wordt om de lokale fitheid op te krikken. TIGLON MC Robbert zwaait er de scepter en nodigde ons uit om wat ijzer en ons eigen vlees in de rondte te komen slingeren. Gezien ik nog steeds niet niveautje The Mountain heb bereikt, leek me dit uitstekend.
Net als de eerdere qualifiers kregen we drie workouts voor onze kiezen en ook was er wederom niet bespaard op mentale en lichamelijke uitdaging. Persoonlijk vond ik het ditmaal een relatief licht geheel, maar dat is echt relatief. En het is ook weer niet zo dat ik 130 kg omhoog drukte met de hang-clean en shoulder to overhead. Anyhoe, het was genieton, waarbij vooral de ring pullups even flink tegenvielen. Dat is toch een vage beweging als je ze nooit oefent – een keurige butterfly zat er voor mij niet in. Aan de andere kant kunnen sommige wereldtoppers ook geen single-unders.
We schoten die dag in ieder geval weer een hoogstaande video van het buffelen met alle leden van CrossFit Ridderkerk. Gezien het lekkere weer konden alle kanonnen buiten geladen worden en stonden we gezellig te vlammen in het zonnetje:

Ga daar

Helaas kwam ik net aan een paar honderd plaatsen te kort voor kwalificatie. Ik zal mij daarom weer helemaal inzetten voor het aanmoedigen van de toppers. Wie zijn dat zoal? Bij de heren bijvoorbeeld Stan van IJzendoorn, Elwin ter Avest en Maarten de Groot (plaats 1, 2, 3) en bij de dames Leonie Henrich, Annemieke van der Waals en Karin Weijgers in dezelfde volgorde (check het leaderboard hier). Veel podium-atleten in de top, dus dat belooft weer een mooie strijd. Leonie redde het helaas dit jaar niet om zich te plaatsen voor de Regionals, dus mooi dat ze dan op de TIGLON voor wat vuurwerk komt zorgen.
De strijd wordt dus heet op 21 mei bij Autotron Rosmalen, vooral ook omdat de atleten naar buiten moeten voor wat krachtmetingen. Ik vroeg Rob “Castro” van Uden (Event Director) waarom jij moet komen kijken: “Het belooft weer een top-editie te worden, in een voor de TIGLON Series nieuwe setting, waarbij we atleten onder andere met een yoke in actie laten komen. Een leuk strongman (en woman) onderdeel dus. Verder kunnen bezoekers drie keer een kledingpakket winnen ter waarde van € 250,-.” Gezien de zomer er aan komt en je niet de hele tijd in je Mud Masters shirt wil blijven trainen is dat natuurlijk een schitterende prijs. Een yoke is overigens een rek voor op je nek waardoor je, zeg maar, echt totaal niet meer kan lopen. Het belooft dus wat moois te worden. Mocht je er niet kunnen zijn, zal ik je vanaf mijn kanalen natuurlijk op de hoogte brengen van alle aanheid die heeft plaatsgevonden.

Kom dus volgende week naar het mooie Brabant, neem al je box-matties mee, deel wat high-fives uit, eet een TIGLON-burger en heb een mooie dag. Ik zie je daar!

Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:

> Nog niet genoeg video gekeken? Check dan even de video van de qualifier die we bij Vondel Gym deden voor de eerste wedstrijd van dit jaar.
> Meer info? Check de site of Facebook-pagina van de TIGLON Series.

FOTO-CREDITS: PIXRX
Voor elke deel-actie doe ik 18 strict bar muscle-ups met weightvest: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *