5 supplementen dealers die jou goede spullen leveren

Pillen

Natuurlijk, eten is een heerlijk tijdverdrijf en je voedt je lichaam er ook nog eens heel lekker mee na al je geploeter in de gym. Toch kan je soms net wat aanvulling nodig hebben om je lichaam optimaal te laten herstellen. Je wilt natuurlijk dan wel goede spullen zonder troep. Ik heb toevallig een aantal producten getest en in deze post praat ik je daar over bij. 

Who needs broteïne?

Neem jij momenteel supplementen naast je voeding? Als je veel met sport en je gezondheid bezig bent waarschijnlijk wel. Zoals ik in het artikel “4 supplementen die jou fitter maken” al schreef, is voeding natuurlijk de basis. Supplementen kunnen hierop aanvullen, en ik zeg bewust ‘kunnen’ want van veel stoffen is niet onomwonden bewezen dat je er voordeel bij hebt. Daarnaast worden niet alle supplementen op dezelfde manier verkregen en geproduceerd.
Ik kreeg op mijn vorige artikel aardig wat reacties, wat heel nuttig is. Voor de duidelijkheid: ik ben geen expert in voeding en suppletie. Ik baseer mijn keuzes op de kennis die ik momenteel heb vanuit theorie (literatuur) en praktijk (mijn eigen herstel). Meer kan ik je helaas niet geven. Daarnaast is er meer niet bekend over voeding dan wel en kun je dus niet alles met zekerheid stellen of uitsluiten. Ik geloof in ieder geval vooral in de kracht van de natuur. Dat betekent dat ik zo min mogelijk eet wat in een fabriek wordt bedacht en gemaakt. Met supplementen is dat natuurlijk al onmogelijk. Wel kun je bij supplementen kiezen voor producten die vanuit natuurlijke bron worden samengesteld en vanuit een natuur-identieke bron.
Heb je dan bijvoorbeeld een dure zak proteïne poeder nodig en kan je niet gewoon een bak kwark van 50 cent in je snuit stoppen voor je eiwitten? Heb je überhaupt al die extra broteïne nodig voor je herstel? Orangefit geeft er in deze blog een antwoord op bijvoorbeeld. Het antwoord is dat er geen vastomlijnd antwoord is. Het hangt volledig af van jouw situatie. Ik zou dus deze antwoorden geven: nee en nee. Zelf zou ik geen zuivel aanraden (en dus geen kwark of whey) en neem soms een plantaardige shake, vooral als ik merk dat ik het nodig heb om te herstellen. Afwisseling is volgens mij het allerbeste wat je je lichaam kunt geven, hiermee krijg je verschillende nutriënten binnen. Hoe dan ook: ik ga heel lekker als ik 1,2,3,4 pillen heb gebruikt, hieronder de merken en producten die ik de afgelopen periode thuis had staan.

FIT

Orangefit

Orangefit produceert FIT Green Proteïne, een volledig plantaardig eiwit-poeder gemaakt van gele erwten. Het is een volledig natuurlijk product, zonder kunstmatige toevoegingen. Ik had al even een zak van het merk met cacao in mijn kast staan en mocht de vanille-variant recent hieraan toevoegen. Er was me vooral verzekerd dat deze wat milder van smaak is, gezien ik de choco-variant nogal… wennen vond. En dat bleek ook te kloppen. Niet dat ik het vol vreugde op zaterdag avond in een glas tap maar toch. Overigens sprak ik laatst iemand die de smaak wel zeer goed kon waarderen dus dat mijn mening volledig subjectief is, is maar weer bewezen.
Goed, een aanrader dus. Vooral prettig vind ik het dat het zeer licht verteerbaar is. Hierdoor herstel je er heel lekker van. Tof is dat Orangefit ook een echt Nederlands CrossFit merk is, met een eigen team van atleten die ze ondersteunen. Zo worden er regelmatig trainingskampen georganiseerd waar ik binnenkort ook eens mag komen kijken. En hopelijk even wat tips kan krijgen van Stephan Bes en Sarah Dinkelaar bijvoorbeeld want ik wil ook wel eens 816 kilo kunnen snatchen.
> Update 02-2018: Orangefit heeft de smaakt inmiddels aangepast en deze is veel beter geworden.

> Lees meer over FIT Green Proteïne op de site. Check vooral ook de blogs over voeding en training.

Ekopura

Ekopura

Ekopura is ook een Nederlands merk en levert biologische whey-proteïne, gemaakt van zuivel dus. Het merk startte met een naturel-smaak en lanceerde op de Lowlands Throwdown een vanille-variant en een cacao-variant. Mocht je graag whey nemen is dit een aanrader, ook omdat het een concentraat betreft (wat betekent dat je meer micronutriënten binnen krijgt).

> Check de Smooth Cacao whey op de site van Ekopura.

CrossVitamins

Crossvitamins

Crossvitamins noemde ik al in mijn vorige supplementen artikel, gezien je hun producten regelmatig tegenkomt op events en in boxen. Ik werd door het merk benaderd om eens hun spullen te testen. Crossvitamins is, zoals de naam al doet vermoeden, ook een merk wat vanuit CrossFit is ontstaan. Het levert daarom producten die je optimaal laten herstellen van je intensieve workouts en echte fitheid ondersteunen. Dit door volledig natuurlijke supplementen te maken, die hierdoor door het lichaam optimaal opgenomen kunnen worden.
Ik testte vitamine D3, magnesium en visolie. De manier waarop je de verschillende producten neemt verschilt van andere merken. Zo zijn de D3 en visolie vloeibaar, voor een optimale opneembaarheid zonder dat er capsules hoeven te worden gebruikt. De magnesium wordt in een vast tablet aangeboden. Om de hoogste biologische beschikbaarheid te garanderen zijn Crossvitamins supplementen op een 100% natuurlijke manier ‘verpakt’: in de melkzuurbacterie Lactobacillus bulgaricus (de bacterie waarvan ook Bulgaarse yoghurt wordt maakt). Het resultaat is FoodState Magnesium, dat door het lichaam wordt herkend en opgenomen als gewone voeding. Een optimale biologische beschikbaarheid is daarmee gegarandeerd.

> Lees meer over CrossVitamins op hun site.

Coco hydro

Cavefood

Over merken gesproken die het leven makkelijker maken. Cavefood betrad recent de Nederlandse markt en geeft kokos-gekkies zoals ik (lees hier mijn blog over kokos) een ideaal product in handen: kant en klaar kokospoeder zodat je heel gemakkelijk kokoswater maakt. Kickon dus. Het naturel-poeder zit tegenwoordig standaard in mijn shakebeker, op dagen met meerdere workouts neem ik vaak de ananas-variant ook mee zodat je tussendoor een goede dorstlesser hebt. Een aanrader dus.

> Kom ook je grot uit en check de site van Cavefood.

Purepharma SB3

Purepharma

Ten slotte een van de grootste merken binnen de sport, PurePharma. In mijn vorige blog las je al dat ik een aantal producten thuis heb staan en daar kon ik recent een nieuw product aan toevoegen: Synbiotics SB3. Giet jij je normaal helemaal vol met Yakult en Activia? Dat is nu dus niet meer nodig want dit product geeft je duizend miljoen miljard prebiotische bacteriën, vezels en vitamine C. Je darmen zijn zeer van belang voor je gezondheid leer ik momenteel van het boek “De mooie voedselmachine” (over dat boek ga ik nog een recensie schrijven), dus daarin ondersteunt het product je fitheid. Je neemt het overigens door het te drinken: je mengt de inhoud van een stick met water voor een drankje met cranberry-smaak en dat smaakt prima.

> Check meer over het product op de site.

Lekker social doen en FIT-MAN volgen? Dit kan op:
Voor elke deel-actie eet ik een emmer magnesium:

2 reacties

  1. Daniël says:

    De endeldarm, omdat ik het fascinerend vindt dat de ontlasting hier ongeveer 24uur verblijft voordat je het eruit poept. Wat zou dat wel niet een nare plek zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *