OERsterk leven voor een FIT leven (+win-actie)

OERsterk

Fitheid was vroeger geen keuze maar een voorwaarde om te (over)leven. Vorige maand kwam het nieuwe boek van Richard de Leth uit, OERsterk Leven. Het is het vervolg op OERsterk en OERsterk Koken, die FIT-MAN allebei in zijn boekenkast heeft staan. Ik was dan ook zeer benieuwd naar de opvolger. Het nieuwe boek gaat inmiddels als warme spelt-broodjes over de toonbank. Ben jij ook benieuwd en wil je ‘m lezen? Je kunt ‘m bij FIT-MAN winnen want ik mag 3 boeken weggeven aan mijn lezers. Lees snel verder.

Richard de Leth is oorspronkelijk opgeleid als arts, maar heeft na zijn doctoraal geneeskunde geen artsexamen gedaan. Tijdens zijn studie geneeskunde kon hij zich niet vinden in de algemeen geldende aanpak binnen de gezondheidszorg om alleen symptomen te bestrijden en besloot hij zijn opleiding tot basis-arts niet af te maken. Hij koos ervoor zijn eigen weg in te slaan en de mens en gezondheid vanuit een meer complementaire benadering te willen bekijken. Hij houdt inmiddels praktijk in Heemskerk, heeft meerdere boeken op zijn naam staan (die al meer dan 70.000 keer zijn verkocht) en geeft lezingen in het hele land. En hij is een hardloper. Een echte FIT-MAN dus!
Richard was laatst te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night om over zijn boek te vertellen. Vooral het onderdeel, wat ook in het boek beschreven staat, over zijn reis in de Pyreneeën spreekt mij zeer aan. Een reset van je omgeving en gewoontes lijken me een enorme vitaliteits-boost:

OERend hard
Richard wil Nederland gezonder krijgen en heeft een aantal ambassadeurs om zich heen verzameld en dat zijn niet de minste: onder andere Wim Hof “The iceman” (die oude gekkie die in z’n onderbroek door de sneeuw rent) en Nicolien Sauerbreij (die gewoon lekker Olympisch hard over die sneeuw heen board) behoren tot deze club.
Richard bekijkt in zijn boek de mens in zijn geheel: niet alleen voeding maar ook de psyche komt uitgebreid aan bod. De gehele levensstijl dus. Van het nieuwe boek is een trailer gemaakt waarin een aantal ambassadeurs aan het woord komen:

Win 3x het boek OERsterk leven
En nu jij: FIT-MAN wil jou helpen fitter te worden en daar kan dit boek je bij helpen. Ik mag van Richard Sinterklaas spelen en drie boeken weggeven aan mijn lezers. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder in de comments aangeven waarom jij zelf dit boek zo goed kunt gebruiken of aan wie je deze wilt geven (zodat ook jij Sinterklaas kan spelen en dat mag zonder baard).

Woensdag 3 december maak ik op Facebook de winnaars bekend van deze dekselse actie, ik kan je dan nog precies voor pakjes-avond een boek opsturen.

> Wil je meer weten over OERsterk? Klik hier voor de site.
> Niet gewonnen? Als je het boek wilt kopen kan je bijvoorbeeld bij Bol.com terecht.

18 reacties

 1. Raymond says:

  Ik ben op eigen kracht door crossfit en gezonder eten 21kg kwijt en ik ben nu aan het knokken om meer kracht op te doen en OERsterk te worden. Voeding is daarbij van levens belang ben ik inmiddels achter! Dit boek helpt me om weer een volgende goede stap te zetten. Daarnaast ben ik 4 december jarig dus de timing kan niet beter 🙂

 2. Ritchie van Eekelen says:

  Ik zou deze aan mijn zus cadeau geven, ze worstelt al sinds haar 20ste met haar gewicht/fitheid/conditie. Van tijd tot tijd kan ze zich er toe zetten om naar de sportschool te gaan of een dieet te volgen, maar na een tijd haakt ze toch af. Wellicht geeft dit haar inzicht om toch vol te houden.

 3. Maurice says:

  Door crossfit en voeding volgens Paleo hebben mij al erg goed geholpen om mij beter en fitter te voelen. Ik ben zeer benieuwd wat ik verder nog qua psyche kan bereiken. Ik zou het boek daarom graag lezen!

 4. Rodny says:

  Om het maar kort en krachtig te houden. Dit boekt zal ervoor zorgen dat mijn huidige mindset gaat veranderen! En juist dat is wat ik nodig heb in deze donkere en koude maanden.

  • Parmila says:

   leontien zegt:Ha Barbara, gefeliciteerd met je eretse blogjaar. Jouw blog is een inspiratiebron voor mij. Mooie vormgeving en overzichtelijke receptenlijst. Toegevoegde waarde van jouw site is de literatuurlijst.Het voelt prettig dat ik niet de enige moeder ben die tussen alle werkzaamheden door probeert goed voor zichzelf te zorgen. Ik ben nog maar een paar maanden bezig met mijn nieuwe eetgewoonten maar merk in mijn omgeving toch wel veel onbegrip. Dan gluren ze weer naar mijn lunch in de bedrijfskantine en krijg ik opmerkingen als: je bent al zo slank, eet toch gewoon een boterham. Zucht! Mijn gezin wacht geduldig af tot deze hype weer voorbij is. En ik denk alleen maar: maar jullie zijn nu al twee weken verkouden en ik was er in twee dagen vanaf!! Barbara, ga zo door en blijf vooral schrijven over hoe jij jouw gezin verleidt om gezond te eten. Fijne vakantie!Leontien

 5. Sander says:

  Omdat ik na twee jaar Crossfitten, gezond eten en alle tips uit z’n vorige boeken toe ben aan de nieuwe stap voor een oergezond leven!!

  • John says:

   Het lijkt me een interesant boek, alle knines van de wereld, maar dat bood de slang Adam en Eva ook aan dus k’denk dat je ermee voorzichtig moet doen.

 6. bas says:

  Voor mn vader die een echte fit man was maar nu na scheiding en kanker aan de antidepressiva zit .. iets moet toch helpen, laat het het boek zijn.

  • Abd says:

   Jolanda zegt:Hi Barbara,Door verschillende gezhsdheidnklacoten ben ik in maart van dit jaar begonnen met suikervrij eten. Inmiddels probeer ik ook zo veel mogelijk biologisch en gifvrij’ te eten en drink ik als ontbijt een groene smoothie. Ik voel me er zoveel beter bij! Eigenlijk kan ik wel zeggen dat ik van nagenoeg al mijn klachten af ben. En dat na jarenlang dokters- en ziekenhuisbezoek zonder resultaat. Jouw blog is een echte inspiratiebron voor mij. Regelmatig maak ik recepten van jouw blog. Zo maakte ik onder andere al jouw chili con carne, nasi, bananenshake, chocolademousse, havermout, chocolade kokostaart, amandelzadenreep en bietjesspread. Stuk voor stuk een succes, zelfs manlief was enthousiast en dat zegt genoeg!Het leuke van je recepten vind ik dat t meer zijn dan alleen recepten. Er staat vaak ook allerlei algemene informatie over gezond eten in waar ik iedere keer weer van leer. De literatuurlijst inspireerde met om het boek de Hormoonfactor en 100% Gifvrij te gaan lezen. Een vriendin die een paar maanden geleden jarig was gaf ik 100% Givrij cadeau, en zij is inmiddels ook helemaal om’! En dat allemaal door jouw blog!Daarom wil ik je bedanken dat je de tijd en moeite neemt om al jouw kennis en ervaringen met ons te delen. Ik hoop dat je hier nog lang mee doorgaat!O ja, in je blog vroeg je ook om tips en verbeterpunten. Ik heb er twee waar je misschien je voordeel mee kunt doen:- De tekst in de pop up die je op je oude’ site krijgt te zien met daarin de doorverwijzing naar de nieuwe’, is niet volledig te lezen. Ook zou het mooi zijn dat je de pop up kunt aanklikken om zo doorgeleid te worden naar de nieuwe site.- Als je in Google zoekt op barbara eet’ komt als eerste je oude site naar boven.Groetjes,Jolanda

 7. Anita H. says:

  Ik wil dit boek vooral voor mezelf winnen (als ik het uit heb mogen vriendinnen het lenen). Ondanks een mijns inziens gezond voedingspatroon, voel ik mij allesbehalve fit. Ik ga er vanuit dat dit boek mij van wat goede tips kan voorzien. Chapeau trouwens voor deze schrijver /arts. Goed dat hij zich zo duidelijk tegen de reguliere geneeskundige heeft gekeerd.

 8. Kevin van hamburg says:

  In het afgelopen jaar ben ik al 32 kilo afgevallen en de laatste tijd ben ik al volgens het paleo principe gaan leven. Dit boek zou daar perfect bij aansluiten en zou dus een onwijs mooi cadeau zijn voor mijn prestatie 🙂 in 2015 is het mijn doel om alles strak te gaan trainen en droog te worden. Nooit verwacht dat ik ooit deze weg nog in zou slaan maar het bevalt me heerlijk!

 9. Mark says:

  Ik wil een PT project opzetten, waarbij ik mensen met overgewicht/ obesitas wil gaan begeleiden. Ik ga een begeleidingboek maken waarin deze mensen hun proces in bij houden. Dit boek gaat ook over de psyche, dus kan ik het heel goed gebruiken.

 10. Jolanda says:

  Beste Sinterklaas,
  en natuurlijk ook pieterbaas.
  Wat een leuk bericht heb ik zonet gelezen,
  over OERsterk dat wil ik wezen.
  Had er al over gehoord bij rtl late night,
  ik was gelijk enthousiast, dat is een feit!
  Helaas kan ik het nog altijd niet betalen,
  daar zit ik best van te balen.
  Lieve sint ik was dit jaar heel braaf,
  en OERsterk leven lijkt mij super gaaf!
  Vol verwachting klopt mijn hart,
  met dit boek maak ik een nieuwe start.

 11. Bas Petter says:

  Omdat deze brother-from-another-mother graag ook Fit-Man wil worden! Ik ben sinds mijn begin bij Crossfit Spaarne (een jaar geleden) ongeveer 22 kilo afgevallen door mijn patroon flink om te gooien en ik heb mezelf nog nooit zo fit gevoelt! Maar ik ben er absoluut nog niet! Dit boek kan mij zeker helpen 🙂

 12. Marieke says:

  Ik zou dit boek graag voor mijn vriend Richard willen winnen,
  zodat we samen ons OERsterke leven kunnen beginnen.
  In december kennen we elkaar een halfjaar
  en nu al een sportief paar!
  Hij respecteert mij en moedigt mij aan,
  om altijd vol goede moed door te gaan.
  Op deze manier wil ik mijn dankbaarheid laten zien,
  hij krijgt van mij een dikke 10!
  Met behulp van OERsterk leven,
  kunnen we samen naar een sportieve, gezonde toekomst streven!

 13. Jin says:

  Merel zegt:Ik doe ook nog op de val reep mee met de wedstrijd . ;o)Je site vind ik erg inrpesirend, ben sinds juli anders aan het eten en er gaat een wereld voor me open dat er allerlei andere mensen ook op deze manier mee bezig zijn. Ik lees graag in je blog!Je vroeg eventuele verbeterpunten: ik heb al een paar keer gehad dat ik (via mijn mobiele telefoon) recepten zocht en dan op jouw site vastloop op de oude site. Krijg het recept dan niet tevoorschijn getoverd via de links in google. Ik probeer het nu te reproduceren om je een zoekwoord te geven waarop dat gebeurt, maar nu lukt het natuurlijk ineens wel allemaal. Nou, beter zo!Veel succes nog en ik kom snel weer eens grasduinen!Groeten van Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *